The Artist

11:51



Luis, celým jménem Luis Cedras Jaubert, je z Kostariky, pracuje v 1 to 1 design stejně jako Jakub, dorozumívá se anglicky a na první dojem nepůsobí nijak extravagantně. Není to ale jen tak nějaký obyčejný technologický specialista. Absolvent Ateliéru filmové a televizní grafiky na VŠUP se přece nemůže zahrabat v dílně jen lehce neobyčejné firmičky.

Můj muž, zvědavý na umění svého kolegy, domluvil schůzku v ateliéru a po mlhavých datech se ustálil ten nej(ne)vhodnější možný termín. V sobotu jsem se, co se práce týče, rozhodně nenudila, na druhou stranu, duševní rozpoložení nemohlo být ideálnější.
Po úspěšném zvládnutí večera v druhého večera výstavy Czechoslovak Trophies v Chemistry Gallery byl sklepní byt s přilehlým ateliérem ještě více fantaskním místem, než pravděpodobně je za poledního slunce a naprosté střízlivostí. 2+ KK plný emocí, smíšené světlo různých lamp, podlaha ze světlého dřeva pod nohama, stěny pokryté vzpomínkami, dojmy, pocity. El Gato zvědavě čenichal, hryzl mříže a kousal do prstů.


Bílé stěny s krátery po dřevě, okno pamatující minulé topné sezony, rakev s trubicemi ze solária coby svítidlo. Starý kožený gauč, meoptar, mikimauz, obrazový slovník španělštiny, barvy, vůně barev, zavlhlé koberce...obrazy.
Miluju podobné pronikání do cizích světů, do světů tak osobních a nasycených svým stvořitelem, kde každé zrnko prachu říká svému domácímu pane. Místa kde jsou zbytečnosti svatými rekvizitami, zeď cvičným plátnem a drahocennosti leží pohozené v rohu. Kdysi to byly garáže a zkušebny, půdy se sušícími se bylinami a stodoly vonící čerstvým senem a v potu pichlavým bodláčím. V sobotu ateliér, tak svůj, jak jenom ateliér může být.







Vybírali jsme dlouho. El Gato zase hryzl mříže a chtěl ven, do teplé noci.


El Gato osobně

Nakonec jsme vybrali Židli. Viso-stojí tady za mnou, a je to pořád ona, čeká na někoho, nebo někdo čeká na ni, židle v prázdném pokoji s parketami a bílou záclonou, na písčité pláži, ve špinavém bytě po neplatičích...
(Mimochodem, tahle fotka, která vypadá spíše jakoo koláž, mě taky extrémně baví)

Pokud byste chtěli vidět více, než sprostředkovaný náhled skrze fotky mého muže a mě, Luisovo portfolio najdete TADY

You Might Also Like

0 komentářů