Desatero lovce pokladů

9:43

1. Lovec chodí sám
Lovec se musí soustředit na svou kořist, vystopovat ji. O svůj úlovek se nemůže dělit (tak to funguje jenom v jedné knížce, Bratrstvo kalhot se to myslím jmenovalo)

2. Lovec je odvážný, nezná strach
Nejzajímavější kousky se často shovávávají na zapadlých místech. V obchodech ve kterých nakupují i bezdomovci, ve sklepních výprodejích, stejně jako v Zaře. Správný lovec se nebojí cizích pohledů, nevrlé ochranky ani ruskojazyčné prodavačky.

3. Lovec se maskuje se před jinými lovci
Lovec nechce být poznán. Proto si na lov obléká takový oděv, díky kterému částečně splyne s okolím. Když by si ostatní všimli, že je zrovna na lovu, budou mu akorát plašit kořist tím, že budou sami lovit, popřípadě mu budou celou dobu stát za zadkem a brát věci kterých se dotkl.

4. Lovec je dobře vyzbrojen
Pro pohyb v úzkých prostorách nenosí krosnu ani velkou tašku přes jedno tameno, která se sesmýkává. Sebou nosí jen nejnutnější protože ví, že na několikahodinovém lovu se každý gram hezky pronese. Preferuje pohodlné, snadno vyzouvatelné obutí, v jeho zavazadle nikdy nechybí: záložní skladná taška na úlovky, ponožky, krejčovský metr, zicherky

5. Lovec platí zlatem
Má u sebe vždy dostatek hotovosti protože ví, že v necivilizovaných zákoutích karty neberou.

6. Lovec je praktický
Na lov vyráží ve snadno svlékatelném oděvu a v pasujícím spodním prádle. Ví, že nemá smysl se výrazně patlat s makeupem a účesem, protože častým převlékáním se to všechno poničí.

7. Lovec předvídá
Používá intuici nebo informační zdroje k tomu, aby věděl co se zrovna teď loví, kde bude hodně kořisti a kde už je naopak pusto, kde bude narváno lidma a kde je klid.

8. Lovec není slečinka
Ví že se může dostat do kontaktu s různými místy a lidmi, že se může ušpinit.

9. Lovec používá oči a rozum
Lovec se může nechat zlákat snadnou kořistí a lehce sklouznout k shopaholismu. Proto i tu nejzajímavější věc vyzkouší, prohlédne a zamyslí se nad její cenou.

10. Lovec si hájí svá loviště
Když se ho ptají, mlčí jako ruský špion. Prozradí jenom svým přátelům a těm, kteří si to podle něj zaslouží.

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Sama bych to nenapsala lépe a spoustu poznatku uz jsem si taky musela vykoumat(vrcet na lidi co mi berou veci z rukou, nebo snadno svlekatelne pradlo)
    hezky napsane, a hlavne zabavne podane ;-)

    OdpovědětVymazat