Dans Une Forêt

12:51

Nejnovější kolekce od Yany Thal byla světu slavnostně představena 17.6 v klubu "2. patro"

"Modely inspirované procházkou lesem jsou potištěné krajinami výtvarníka Aleše Nováka a svým progresivním střihem odrážejí křehkou vnitřní rovnováhu současných kosmopolitních a přesto romantických žen."

Tolik oficiálně.

Prostředí pro přehlídku bylo dobře zvolené, stejně jako hudba. Klubovna se sice relativně špatně hledá (vlézt do dvora, najít správný vchod, vyšplhat temným schodištěm do správného patra...), ale je vybavena pohodlnými gauči a přátelským barem. Hudba měla být "lesní", ale tím že nebyla moc rychlá, s proměnlivým rytmem, některým modelkám dělala problémy. Choreografie byla naprossto jednoduchá, takže diváci měli dostatek času obdivovat jednotlivé modely. (nebo modelky?)

A jakým dojmem působila vlastní kolekce?

Jana Thálová je známá svými korzety. Klasické korzetové tvary, měkké kostice a jemné šněrování, doplněné romantickými sukněmi plnými volánů. Podobných modelů ale tato kolekce obsahuje jenom pár. (zato nesmírně působivých)

Mnohem větší důraz je kladen na šaty a šatičky, z příjemného materiálu (hedvábí?) potištěného "lesní krajinou" (vypadá to trochu jako bravurní batika).
Všechno je pohodlné, nositelné a pro přehlídku speciálně doplněné návleky na nohy a ruce, ve žluté a černé barvě, které vypadají jako z latexu. (Pogumovaný úplet?)





Mě osobně nejvíce zaujal speciální "nas...kový" střih, u kterého nebylo patrné, zda to je spíše zavinovací sukně, nebo zavinovací kalhoty (šaty/overal). Tak neskutečně pohodlný a zároveň zajímavý model jsem už dlouho neviděla a nebýt té barvy, asi by mi už visel ve skříni.

Velmi zajímavé byly taky pánské sukňo-klahoty, s velmi širokými nohavicemi a rozkrokem až ve výšce kolen.




Co mi naopak vadilo?
Nejvíce ze všeho asi příšerné líčení modelek. Vím, barvičky a kreativita jsou fajn a ceněné, ale proboha, všeho s rozumem!

Dalším bodem jsou kravaty. Je to český kolorit, že na každé přehlídce musí být předváděna alespoň jedna autorská kravata?

Co bych řekla na přehlídku jako celek?
Jednotlivé modely více či méně podařené, bohužel, pro člověka zvyklého na fotky ze světa, trochu mišmaš. Modely se daly rozdělit do minimálně čtyř skupin podle stylu a některé byly úplně "mimo" (tzn. solitéry, úžasné ale neměly vztah k ostatním). Na druhou stranu, nebyla to tematická přehlídka, podobná složení jsou v čr běžná, takže bych to nebrala jako negativum.




Nezbývá tedy než říct: Běžte do ateliéru Yana Thal, nechtě si ušít korzet na míru, romantické koktejlky nebo střihově vychytané topy a nas...čky. Dostane se vám stoprocentní kvality, pohodlí a originality. A taky, setkání s vyjímečně příjemnou osobností návrhářky. :-)



(Modélky, to jsou ženské protažené do délky! Návrhářka uprostřed.)

You Might Also Like

4 komentářů

  1. zdá se mi to, nebo jsi na té předposlední fotce i ty?:))

    OdpovědětVymazat
  2. A nějaký fešák vzádu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky bych chtěla nějakou přehlídku zase navštívit :)
    Jinak moc pěkný blog :)

    OdpovědětVymazat