Přirozené hubnutí

12:46

Jak už jsem zmínila v "předmluvě", v minulých letech lidé hubli tak nějak přirozeně, přirozeně zase přibírali a nikdo to neřešil. Přirozeně se dá zhubnout i dnes. Z dovolení přijedete štíhlejší, hubnete z lásky, ze školy, z práce. Aniž by jste si to uvědomovali nebo chtěli, najednou jsou vám kalhoty volnější v pase a všechny oblečení se nějak natahuje. Takhle hubnout, to je sen každého bojovníka s dietami.
V této fázi hubnutí "bez příčiny" se aktuálně nacházím i já.

Jak se to dělá?

Jednoduše zvýšíte činnost a snížíte příděly jídla. Klasický recept, řeklo by se. V případě přirozeného hubnutí si to ale neuvědomujete.
Učíte se na zkoušky a nemáte čas, chodit si chystat svačinky. Tak se cpete čokoládou a přesto jdou míry ke dnu.
Jste zamilovaní a žijete jen ze vzduchu a lásky.
Chodíte do práce a jste z toho v takovém stresu, že zapomínáte i dýchat, natož jíst.
Jste nemocní, nemáte chuť na nic co není spánek.
Po špatné zkušenosti přestanete na nějakou dobu pít pivo.
...
Začnete kouřit nebo hůř.

A jak se tak věnujete tomu, čemu musíte nebo chcete, nemáte čas na spánek, jídlo, nemáte na to ani myšlenky. Tělo jede na max a tukové zásoby mizí, stejně jako pocit hladu na který si zvyknete. A když se pak proberete z toho snu, s údivem zíráte na modelku v zrcadle.

Problémem jsou dvě věci.

Jak dlouho je možné tak žít?
Určitě se shodneme na tom, že dlouho se tak žít nedá. Zkouškové zkončí, zamilovanost se změní...ale co když pracujete, honíte se a nejde to zastavit? Nemůžete říct, "Dávám si pauzu, jdu se vykrmit, dělejte si co chcete." Není možné vysypat kasičku, nakoupit sladkosti a cpát je do sebe horem-dolem. A to se nezmiňuju o situaci, kdy přirozené hubnutí probíhá v součinnosti s nedostatkem peněz na jídlo. Taky toužíte po krásných botách? A kolik obědů vás to bude stát?

A co potom?
Vezmeme si jiný příklad. Jako výsledek maturity vám zůstává nejen středoškolské vzdělání ale i velikost 36. Buď se vám štíhlost zalíbí a budete dumat nad tím, jak to udělat aby jste znova nepřibrali, nebo to nezaregistrujete a v září jste kulatější než kdy předtím.
Snažíte se nepřibrat? Spolu se středoškolským musíte odhodit i jídelní zvyklosti a začít zdravý způsob života.

A u toho si dát pozor, aby jste nespadli do spárů známe skupiny Anna, Bella a spol.

Já pořád věřím tomu, že až se uklidním, zase přiberu. Ne však tak, abych se neunesla. Zkušeností s tím, kdy člověk vlastní váhu nezvládne, mám dost.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. skoda, ze mi to tak nikdy nefungovalo..haha...ja pri studiu vice jedla ze stresu:) haha

    OdpovědětVymazat